start   meer    music   lyrics   videos  news     contact     De Wisch Related

 

 

DE WISCH Related   page  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12Ton, waarom haast geen liefdesliedjes?
Waarom? Saai, saai, saai, saai, saai maar vooral: boring, boring, boring, boring.


 

magical dustmen bij art carnivale

Fifi: ze zeggen dat jij nooit namen van politici uitspreekt, dat je dat altijd vermijdt.
Ton: och, ze zeggen zo veel.
Fifi: zeg dan eens zo'n naam...
Ton: en trouwens, wie zijn die ze dan...?

 

Ton: Ik kan hier uren naar kijken. Prachtig.
En ik heb geen flauw idee hoe het werkt.
And Lex, what's your problem?
'I always feel guilty.'

 

According to some: our Dr Rhythm is another contender for top-ranking music-enemy !! (The good doctor is our drumcomputer.)

Laptop met cd.

 

Ton de Jong De Wisch Sneu Alleen
A tired and worn out Bad Holster after a long night of tracing. (Would that be tracing villains or what? His conscience?)

 

 

the brave stands next to me
'The Brave Stands Next To Me'. Al lang wilden we zo'n soort video maken, en ineens kwam het ervan. Zo'n 12 dagen voor Bob Dylan totaal onverwacht de Nobelprijs voor litteratuur kreeg. De video is gefilmd op het terrein van de ECI cultuurfabriek in Roermond op 1 oktober 2016. Overigens: op de middelbare school had Ton als examenwerkstuk voor Engelse litteratuur songteksten van Dylan gekozen... En die keuze werd door zijn leraar volledig gesteund.
Dit lied heeft overigens niks met Dylan te maken, maar de video zelf wel. Het is een eerbetoon aan zijn 'Subterranean Homesick Blues' video. Als je op de afbeelding klikt ga je naar de versie op Vimeo.

 

 

Sally is onze redactrice en censuriste...

 

 

 

 

Even zag het er naar uit dat we de nieuwe zangeres voor De Wisch en de TimeCarriers hadden gevonden, maar helaas... Dus we hebben nog een vacature !
preliminary setlist De Wisch 2011 radio gigs 1 60 secs of Jane 2 life is a funhouse 3 rain 4 let's not kill the architect 5 mary's having fun 6 more rain (morain? no, more rain) 7 return of the century 8 sky is blue'This got to be the strangest band I ever saw and heard, just can't figure them out...'
   An Englishman at Folkwoods.
    (sounds familiar, isn't that a song?)

Ton vindt dat er te weinig cijfers in songtitels zijn.
'Waren er maar meer cijfers in songtitels', zegt hij altijd.


De twee ergste dingen?
1 mensen of dieren die lijden
2 lachende politici.
"They all love to hear beautiful music, even if it's about terrible things. Still, I like to write terrible music about terrible things." (Ton)
Wij zijn allemaal fans van de ECI cultuurfabriek. Behalve Sascha. Die is een grote fan.


Lili, onze favoriete groupie uit Zwolle (zij valt op Mar en op Vero en Lienke, en al helemaal op Niene.nu, maar die zien dat niet zo zitten, wij hoeven trouwens haast geen groupies, wij zijn meer van houden van...) schrijft het volgende: 'Ik ben een bijstandsmoeder en heb met heel veel moeite wat geld gespaard voor een laptopje voor mijn kindje om ook mee te kunnen doen met de maatschappij en toen vroeg ik kwijtschelding aan voor een gemeentelijke belasting en toen kwam er een particulier commercieel bedrijf met een directeur die daar wel goed aan zal verdienen in mijn bankafschriften loeren en toen werd mijn verzoek om kwijtschelding afgewezen omdat ik dat met moeite gespaarde geld voor een laptopje voor mijn kindje nog op mijn bankrekening had staan en niet al had uitgegeven. Waar kijken ze nou naar bij de gemeente, naar van hoeveel geld je moet leven, of naar hoeveel geld je uitgeeft?
Willen ze dan dat ik me laat betalen voor mijn gunsten aan de meiden van De Wisch? (Die het niet eens voor niks willen...) Ik ben een fatsoenlijk meisje.'

Wij zijn het helemaal eens met Lili (dat ze eigenlijk een fatsoenlijk meisje is) en weet je wat, we geven de gemeente Zwolle gewoon een NUL hiervoor. Een wat? Een NUL! Maar dat is toch niet eerlijk, zij moeten toch ook gewoon regeltjes volgen? Niet eerlijk? Van wie zouden we dat nou hebben geleerd!!


En Mike zegt dat er nu verder alleen nog maar blije en leuke dingen op deze pagina moeten staan en geen politieke, omdat hij bang is dat hij anders naar Engeland wordt terug gedeporteerd.
Maar dat kan helemaal niet Mike, want Engeland hoort gedeeltelijk bij de eeg. En die regeringen mogen trouwens zelf doen en laten wat ze willen en de boel bedriegen en oplichten en vals voorlichten dus wat zullen ze zich aantrekken van jou en je simpele mening... (ergens zit er een soort logica in deze zin geloof ik)

 


André Rieu en Jools Holland, zit niet veel verschil tussen.
En we like them both.

 

 

If you want to get links to beautiful music,follow Jim Kane,our Australian mate,on twitter.
        Follow Vero on Twitter

 

Liesbeth Betten Ton de Jong De Wisch Albon Elm

Albon Elm: Liesbeth and Ton on stage at the Art Carnivale Festival in 2014. If you click on the photo, you'll hear a 'looper version' of Cold Man, with a rhythm to dance on, and with lyrics to sing along...

And what's more: with beautiful dresses like this Liesbeth re-established her relation with the boulevard press!

 

Backstage op de Zwarte Cross...
Wie zien we hier grinnikend op de achtergrond op deze foto van de schrijver Herman Brusselmans en dichter Johannes de Boom, backstage bij de Zwarte Cross? Juist ja. En het jaar daarna stond Herman op de foto achter Ton...

                                                                         foto niene.nu

 

 

 


DE WISCH Related   page  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12