naar de startpagina  naar magicaldustmen in galerie waarkunst 2016 terugblik 2014

 

aankondiging Magical DustMen in Warkunst


Ben je een schrijver of dichter? Als je iets wilt doen op deze dag ben je van harte welkom bij ons. Stuur een mailtje dan overleggen we.
Wil je iets kwijt dat je op je hart ligt en kun je dat in 5 minuten?
Laat het ons weten en doe mee... PRAATJES MET PLAATJES
In de speakerscorner.
Ken jij iemand waarvan jij het leuk vindt als zij/hij een van onze eregasten (zonder tamtam) is? Mail het ons.
           tickets

MAGICAL DUSTMEN
in 't Waar op zondag 5 oktober 2014
 

Met onder andere Erwin de Vries, Klaske Oenema, Craycin Route, Waarkunst Expositie, Tsigani, Elrieke & Leopold, Componisten van Oorspronkelijke Muziek, The Northern Sessions, Bad Holster, Internationaal Waarvrager, Ol Houd, Albon Elm, Erik Huele, dansvoorstelling 'Gebroken en bevrijd' en dichters en schrijvers.

De Magical Dust Train maakt een feestelijke stop .

Wazam drac de magister, internationaal waarvrager Bad Holster
Podium Waarkunst Bianca en Hero waarkunst beeldentuin Erwin de Vries
craycin mythologische afbeeldingen Albon Elm Ton's guitar Verse Aarde distel Elrieke en Leopold
Hero's Howlin' Korg Alexander Abbervilles Bijzonderiteiten Kabinet Tsigani Het GolvenTheater praatjes met plaatjes Gebroken en bevrijd dansact door Annika en Anouk
daar bij die vijver special Marikesj Klaske Oenam cd afbeelding frisse blik op het oldambt fragment uit verslag van een korte reis Rosalie Magical DustMen

1 Wazam 2 meet & greet 3 internationaal waarvrager 4 Veronique Hogervorst 5 wals 6 gebakken boterhammen 7 Bad bad Holster 8 concertruimte 9 animatiefilms 10 Componisten van Oorspronkelijke Muziek Bianca Holst en Hero Wouters 11 video filmpjes 12 geen flauw idee 13 beeldentuin 14 Erwin de Vries 15 Craycinroute 16 documentaires 17 beeldenlaan 18 Albon Elm 19 Verse Aarde 20 the Northern Sessions 21 Elrieke en Leopold 22 Hero Wouters 23 Alexander Abberville's Bijzonderiteiten Kabinet 24 Tsigani 25 kermis en theater vroeger 26 Ol Houd 27 praatjes met plaatjes 28 dansvoorstelling 'Gebroken & bevrijd' 29 daar bij die vijver kun je fijn zitten 30 Marikesj Magisch Theater 31 Klaske Oenema 32 expositie Waarkunst 33 schrijvers en dichters, en Bert Rijcken komt de opening doen 34 Erik Huele 35 Rosalie met vuur 36 ... ?

 


In de galerie en in de 3 hectare beeldentuin van Galerie Waarkunst begint het rustig om 10 uur 's ochtends als de poort opengaat, en rond 10 uur 's avonds is het afgelopen. Gedurende die tijd zijn er meer dan 20 kleinschalige attracties en acts te bezichtigen en te horen. En het restaurant van de galerie en de theetuin zijn natuurlijk ook open.

Het wordt een dag met kunst, muziek, dans, theater, film en varieté. En er is gelegenheid om met diverse artiesten en kunstenaars te praten over hun werk en over wat hen bezielt. En natuurlijk uitgebreid aandacht -met speciale gidsen- voor de expositie in Galerie Waarkunst 'Frisse kijk op het Oldambt' en voor de 3 hectare beeldentuin.
En ben je jarig op zondag 5 oktober? Laat het ons weten en je wordt toegezongen. En we zijn niet flauw, de dag daarvoor en de dag daarna tellen ook mee.

 

                   ------------------------------------------------------------------------------------------

 

Locatie: Galerie Waarkunst, Hoofdweg 1 9942 PA 't Waar

Hier is de link naar de website van Waarkunst: http://www.waarkunst.nl
En hier is het facebookaccount: http://www.facebook.com/Waarkunst

En hier onze website: http://magicaldustmen.nl
en ons facebookaccount: http://facebook.com/magicaldustmen

Contact Magical DustMen:   magicaldustmen@dewisch.nl   


De tickets voor Magical Dustmen bij Galerie Waarkunst op
5 oktober zijn nu verkrijgbaar.

DE KAARTJES

Een kaartje voor de hele dag kost 11 euro.
Dat is gemiddeld minder dan 50 cent per attractie.
En uniek: bij het verlaten kun je aangeven naar welke act(s) je graag zou willen dat jouw entreegeld gaat.

De kaartjes zijn te koop via internet ticketservice en aan de kassa bij Waarkunst.

Klik hier om kaartjes via internet te kopen.

Er zijn maar een beperkt aantal kaarten voor deze dag want alhoewel het terrein erg groot is willen we dat ook in geval van regen (stel...) er genoeg droge plekken zijn voor iedereen om te kunnen genieten.
Als je zeker wilt komen, de hele dag - er is ook betaalbaar heerlijk en goed eten en drinken- of een gedeelte van de dag -zie het tijdschema- is het misschien verstandig om zo snel mogelijk te bestellen.
Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van hun ouders hebben gratis toegang. Voor oudere kinderen hebben we een bijzondere mogelijkheid om zowel zichzelf als hun ouders te verrassen.


En uniek: bij binnenkomst krijg je nog een speciaal Magical DustMen kaartje dat je na afloop in kunt leveren en waarop je zelf aan kunt geven naar welke act of acts je graag wilt dat jouw geld gaat.


Magical DustMen werkt volledig zonder subsidies en is totaal onafhankelijk van commerciële sponsoring.
5 oktober is mogelijk gemaakt door 20 medewerkers en 28 artiesten. Het is een dag van de bezoekers en van de artiesten/medewerkers samen, er zit verder niemand tussen.

terug naar boven

    

          -----------------------------------------------------------------------

eefje            Magical DustMen Uffelse Molen
In de NorseWafelbakker Verschillende locaties op het terrein. In de galerie zelf zijn onder andere expositieruimtes, een filmzaaltje waar we video's laten zien en nog een grote concertruimte in het schuurgedeelte.
magical dustmen palace banner kiosk

 

 

Ken jij iemand waarvan jij het fijn en kloppend vindt als die onze speciale gast is? Laat het ons weten.

 

 

            -------------------------------------------------------------------

 

BREKEN, BREAKING, GEBROKEN EN TOCH HEEL


- BREAKING NEWS We zijn blij. Bert Rijcken, van Kunstpodium De Leegte, dichter, schrijver en bovendien poëet bij hart, komt de opening doen.

Hieronder zie je steeds meer details verschijnen. In een aantal gevallen kun je op de foto klikken voor nog meer informatie of om naar de website van de artiest te gaan. Die opent in een aparte browser.

Je kunt de hele dag komen, maar natuurlijk ook een gedeelte van de dag. Je kunt zelfs terugkomen, als het maar niet later is dan 10 uur 's avonds...
We hebben er met het invullen van het programma rekening mee gehouden, zodat je altijd waar(kunst) voor je geld krijgt.

En altijd zijn er video's of kun je naar het Bijzonderiteiten Kabinet, naar de expositie, naar de Craycin route, is er de mogelijkheid om zelf iets te doen met gedichten, proza of een voordracht over iets dat je graag wilt delen. En er is een voorstelling voor kinderen, er zijn de magical dustmen kleurplaten voor jong en oud en er is een speurtocht. Hieronder meer informatie over de artiesten en acts.

Voor het tijdschema van de activiteiten kies de optie 'tijdschema' bovenaan deze pagina.

 

- HERO WOUTERS komt met zijn Howlin' Korg...


Een aantal keren krijgen bezoekers de kans op een 10 minuten durende sensatie. Als het goed gaat tenminste... (met 'als het goed gaat tenminste...' doelen wij op 'een aantal keren' en op 'tien minuten durend', niet op 'sensatie').

Hero's Howlin' Korg

Deze onderhoudende sensationeur slaat gedurende deze dag drie maal onverwachts toe...

 

 

 

 

- KLASKE OENEMA. Klaske komt met een magische overhead projector performance. Zij zingt, en creëert live daarbij de afbeeldingen die op een groot scherm worden geprojecteerd. Zo ademloos als het publiek hier kijkt, keken wij ook.

Klaske treedt op om 9 uur 's avonds.

 

Klaske Oenema klaske oenema publiek

 

- OL HOUD. Weet je nog dat je gewoon vrolijk werd van liedjes? Misschien was je naïef, maar fijn was het wel. Weet je dat dat nog steeds kan? Vrolijk worden van liedjes? Of heb je dat nog nooit meegemaakt? Luister naar de mannen van Ol Houd. Zelfs als het droevig is krijg je er nog goede zin van. Rond het middaguur beginnen zij. En ook later in de middag nog een keer !

                                                                

 

- TSIGANI. Viool, gitaren, zang. Marieta Rust, Pascal Binneweg en Don Hofstee met een mix van flamengo, jazz en latin.
Om drie uur 's middags, buiten of op het grote podium
Tsigani

 

- ERIK HUELE. Pianoconcert met werken van oa Satie, Bach en improvisaties.

Om 11 uur 's ochtends.

 

- VERONIQUE HOGERVORST. Beeldend kunstenaar Veronique Hogervorst komt met een preview van haar documentaire 'Toren'.
Een fascinerend en onwaarschijnlijk -maar waar- verhaal uit onze badplaats Scheveningen.


 

De Wisch Los Hoes: Gebakken Boterhammen - Met illustratieve illustraties, en stap voor stap bezongen, het recept van een notoir gerecht uit de Achterhoek.
Het is eigenlijk geen eten, maar een manier van leven...

Beoordeel zelf want het gerecht wordt tijdens de voorstelling ervan ook geserveerd in het Magical DustMen Palace.

 

- VERSE AARDE. Huiskamer Restaurant.
Op deze dag zijn er in het restaurant en op het terrein bijzondere gerechten te koop.
Zowel voor vegetariers als niet-vegetariers
Verse Aarde

 

- THEESCHENKERIJ. Theeschenkerij? Maar als je dan koffie wilt of zo? Of zelfs met iets lekkers erbij? Geen probleem.

 

- DE CRAYCIN ROUTE.
Al jaren wordt er onderzoek gedaan naar de vroegere precieze ligging van de versterkte veste Craycin. Er zijn overleveringen en aanwijzingen en nu blijkt ineens dat het terrein van Galerie Waarkunst ook een optie is. Toeval bestaat?
                                                       
Volg de borden, kom iets te weten over het leven van Kim die in Craycin woonde en over haar relatie met Salahadin, aan het einde van de twaalfde eeuw. Of was het in deze eeuw? Hoe zit het eigenlijk met dat fenomeen tijd? Beslis zelf of Craycin zich hier in 't Waar heeft bevonden. Of was het toch in De Leegte van Nieuwolda?

 

craycin mythologische afbeeldingen
Als je op deze afbeelding klikt krijg je meer informatie. Ook over onze vermoedenschappers die dit verantwoorde en fascinerende onderzoek uitvoeren.

 

- Ons 'Magical DustMen Palace' past verschillende keren in de Concert Ruimte met hoofdletters van Waarkunst die op 5 oktober niet leeg zal zijn.
Zien we daar in de verte wat comfortabele stoelen staan? Ja.
En een enorm projectiescherm? Ja.
En zien we daar linksboven onze sky boxen? Nee, dat dan weer niet. (Onze hemel is niet ingedeeld.)
Podium Waarkunst

 

- FIFI'S FEEËRIEKE VERLICHTING. Als je goed kijkt, kun je die ook in je hart vinden. Wij helpen wel.

 

- DE WAARKUNST EXPOSITIE. In de galerie is de expositie 'FRISSE KIJK OP HET OLDAMBT' met werk van Leen Kaldenberg, Fonger de Vlas, Marten van Holten, Peter Meijer en Maike van der Kooij.
Daarnaast
is er design van vooral Groningse ontwerpers, onder andere van vormgever Volken de Vlas. Meubels, lampen en objecten zijn te zien in de verschillende ruimtes die Waarkunst tot haar beschikking heeft.
frisse blik op het oldambt- ERWIN DE VRIES. Yes !

Wat kun je nog meer zeggen?


Als je op de foto klikt ga je naar Erwins website. En als je om 8 uur 's avonds bij ons bent is Erwin daar ook.

 

Erwin de Vries


Gebroken en bevrijd dansact door Annika en Anouk

- DANSVOORSTELLING 'GEBROKEN & BEVRIJD'.
Duo dansact door Annika Robertus en Anouk van Ham. Premiëre.

Deze 15 minuten durende voorstelling zal op 5 oktober drie maal te zien zijn.

Verdeeld over de dag, de precieze tijden staan nog niet vast.

 

- STICHTING.COM. Componisten van Oorspronkelijke Muziek met een 'Magical Horse Concert'.
Hero Wouters (geluidsdesign /cineast) en Bianca Holst (muziek-theatermaker/ performer) ontwikkelden een bijzondere eigen stijl in hun presentatie van elektronische muziek.Op het grote podium, met beeldprojectie, om 4 uur 's middags.

Stichting Com bij Magical DustMen

 

In de NorseWafelbakker - IN DE NORSE WAFELBAKKER.
Dé place to be: dichters en schrijvers lezen voor uit eigen werk. Ook bezoekers kunnen hier een favoriet gedicht of litteratuurfragment ten gehore brengen. Kan gedurende de hele dag.

 

- MARIKESJ. Om twee uur 's middags KINDERTHEATER !

Marikesj


- ALBON ELM. Animatiefims, met ook nog easy and difficult listening and singing. Over een fantastische machine die goede daden telt, over het houden van vrouwelijke vampiers (houden van, niet houden...), over koude mannen die soms ook vrouwen zijn, over een tuin die zijn weerga niet kent, over farmer John en zijn prachtige oorlog, over Amy en haar 60 secs, over tijd die alsmaar terugkomt, over een wandeling en allemaal standbeelden,over Amily en haar hypocriete aap, over regen... 's Avonds om 7 uur en 's middags ergens tussen 3 en 5...       Albon Elm Ton's guitar

 

- BEELDENTUIN. De drie hectare grote beeldentuin van Galerie Waarkunst. Met beeldenlaan ! De hele dag. waarkunst beeldentuin

 

                                  --------------------------------------------------------------

- DRAC, INTERNATIONAAL WAARVRAGER, komt ook naar Magical DustMen in Galerie Waarkunst. Voor volwassenen en dapperen van geest. Niet voor mensen met hartklachten, behalve liefdesverdriet.
Het lijkt allemaal nogal grappig, maar hij is de enige ter wereld die gebruik mag maken van Vero's Tarotkaarten, en met behulp van een glazen bol, de speciaal voor hem door modeontwerpster Godelief Ceulemans gemaakte lange jas, handlezen, intelligente vragen en doordringende blikken is een consult al snel verre van tralala...
Er zijn daarom speciale 'Drac de Magister, Internationaal Waarvrager' zakdoeken te koop (zolang voorradig) bij de Magical DustMen Kiosk. Deze mogen niet warmer dan op 60 graden worden gewassen.
Hoe laat? Gedurende de hele dag. Dan is ie d'r en dan weer niet...

Is het theater? Is het waar? Of is het een magische droom? Of alle drie? Klik op de foto voor meer inzicht... Voor wie niet durft en voor wie
niet door Drac, Internationaal
Waarvrager, toegelaten wordt
voor een consult, is er nog de
mogelijkheid van samen op de
foto tijdens een Meet & Greet.
(En als ook dat te spannend is,
kun je ook op de foto met
Wazam of met Magical DustMen
op de achtergrond.)
drac de magister, internationaal waarvrager

                                   ---------------------------------------------------------------

 

Elrieke en Leopold - ELRIEKE & LEOPOLD. Je kunt kijken wat je wilt op internet, maar dat geeft geen idee van hoe het is om bij een live optreden te zijn van deze twee muzikanten. Zij spelen eigen werk, maar ook nummers uit de begintijd van de folkmusic, met inside-informatie over de muziek en de teksten. Dus kom kijken en luisteren en ga voor de real thing. Dat doen zij ook.
Rond 5 uur, een korte pauze en dan rond 6 uur weer.

 

- PRAATJES MET PLAATJES. 5 minuten. Ben je ergens enthousiast over, of erg betrokken bij iets, en wil je dat delen? Er is nog plaats. We helpen je als dat nodig is met de voorbereiding.
Het kan over van alles gaan. Bijvoorbeeld waarom je nooit zelf meer je huis verbouwt, over je favoriete opera of over 'Strawberry Fields Forever', over je verzameling briefkaarten, over Legoland, over UFO'S...
Een van de praatjesmakers is Tobias Nagel, meubelmaker, ontwerper van bootinterieurs en caddesigner. Hij werkte oa voor en met Wubbo Okkels.Tobias komt onder andere vertellen over het magische 3D printen.

 

- ROSALIE.
Performance 'Rich on Fire' met dynamische vuurelementen.

's Avonds rond negen uur.

Rosalie Magical DustMen

 

- SCHRIJVERS EN DICHTERS. Voor schrijvers en dichters hebben we altijd plaats!

Voor meer informatie en als je nog mee wilt doen, mail ons !

fragment uit verslag van een korte reis

 

- BAD bad bad HOLSTER. De drie gitaristen van De Wisch. Tobias, Ton en Mike.
Daar wil je geen thee mee drinken. Of juist wel. Het is dubbel. Want enerzijds speelden ze op festivals als Folkwoods, en op 5D in Amsterdam, maar anderzijds ook op de Zwarte Cross. En aan de ene kant worden zij vereeuwigd op borduurwerkjes (er hangt er een in het Bijzonderiteiten Kabinet), anderzijds zie je hiernaast de afbeeldingen van hun gitaarplectrums.
En we hoorden ook iemand een keer zachtjes zeggen bij een optreden: eigenlijk is het meer 'sweet holster'... Maar dat zegt dan misschien weer meer over die persoon.
Hoe dan ook, het is nu echt bevestigd, 'The Bads' hebben een speciale gast tijdens hun optreden bij Magical DustMen. Minouk komt hen bijstaan en zij zingt het De Wisch nummer 'Life is a Funhouse, if you know how to play'.

Rond 1 uur 's middags en later in de middag, we weten nog niet precies hoe laat.

plectrum mike
plectrum tobias
plectrum ton

 

- SPEURTOCHTEN. Voor kleine mensen, voor grote mensen en voor die daar tussen in... De hele middag.

 

- THE NORTHERN SESSIONS. Jarenlang al organiseert Willem Noordstrand muziekmiddagen waarbij iedereen die akoestisch wil spelen welkom is. Een aantal van deze muzikanten heeft Willem nu uitgenodigd voor Magical DustMen. Hier Willem met Jan Dof in Podiumcafé Peter en Leni. Vanaf ongeveer 2 uur. distel

 

 

WEET JIJ IETS VOOR IN ALEXANDERS KABINET?

- ALEXANDER ABBERVILLE. Wie kent niet het verhaal van de mysterieuze verdwijning van Alexander Abberville ?! Vrijwel iedereen kent het niet, maar dat doet hier niet terzake. Zijn kabinet is wel belangrijk, want daar vind je bijzondere dingen. Heb jij nog iets dat daar aan toegevoegd kan worden? Een boek, film, citaat, de foto van jouw 1e ufo-encounter die helaas een beetje onscherp is? Alexander Abbervilles Bijzonderiteiten Kabinet

 

- EREGASTEN. Maar geen tam-tam. Weet jij nog iemand? Het gaat bijvoorbeeld om mensen die werken in de thuiszorg of als alfahulp. De eerste namen zijn binnen van mensen die voorgedragen zijn als speciale gast en die we zeker uitnodigen.
Er was ook enige kritiek toen bleek dat een van de muzikanten zijn vriendin mee wil nemen als eregast: ja hé, zei iemand, dat is gewoon zijn vriendin. Maar wij zeggen: wees maar blij dat ie z'n eigen vriendin meeneemt. En bovendien, weet je wel hoe zwaar het leven van een muzikantenvriendin is? Volgens ons heeft zij het meer dan verdient. Met een d.


aankondiging Magical DustMen in Warkunst

- DOWNLOAD ONS MINI POSTERTJE VOOR OP JE NACHTKASTJE
Als je op de afbeelding hiernaast klikt krijg je een A5 afbeelding die je zo kunt printen. Dan nog even zo'n lijstje er om heen, klaar. En dromen maar. (Laat nooit een rijm liggen.)
Deze poster is wat snel in elkaar gezet, en er komen nog andere postertjes, maar binnen is binnen...

              -----------------------------------------------------------------------

 

Niet alleen is ons toegangskaartje fundamenteel anders dan andere toegangskaartjes, zie bij contact en kaartjes, maar we hebben ook een totaal andere tekstopzet voor onze website. We zijn zelf benieuwd of dat tekstconcept zal werken en of we het vol kunnen houden (we hebben in ieder geval al 2 keer 'gezondigd' op deze pagina). De eerste die er achter komt wat anders is en het ons mailt (magicaldustmen@dewisch.nl) krijgt een vrijkaartje voor Magical DustMen in Waarkunst op 5 oktober.
En wil je meedoen als artiest, kunstenaar, of op een andere manier, laat het ons weten. Zie ook de startpagina van Magical DustMen.

Jump on the Magical Dust Train en deel wat jij bijzonder vindt.

We hebben niet alleen ook dichters, maar ook een soort speakerscorner: praatjes met plaatjes. Is er iets dat jij wilt delen, een hobby, een project, een idee, een boek dat jouw leven heeft veranderd? Het kan van alles zijn.
Uit Japan overgewaaid, maar wij doen het op onze eigen manier: 5 minuten lang is het podium voor jou en jouw verhaal. We hebben een beamer en computer, of een episcoop (daar leg je gewoon afbeeldingen op die dan worden geprojecteerd) voor als je niet met een computer om kunt gaan. Of voor als je gewoon liever een episcoop gebruikt... Meedoen? Geef je op bij Magical DustMen.

En dan nog iets: heb jij iets speciaals dat je in Alexander Abbervilles Bijzonderiteiten Kabinet wilt laten zien? Een boek, een dvd, een tekst, een foto... Laat het ons weten via magicaldustmen@dewisch.nl

 

terug naar boven