MAGICAL DUSTMEN eefje
bijzonderiteiten kabinet
naar de startpagina                 

 


WIE KENT ALEXANDER ABBERVILLE NIET? VRIJWEL IEDEREEN KENT HEM NIET!

De eerste keer dat er uitgebreid aandacht was voor Alexander Abberville en zijn mysterieuze verdwijning was in 2010 bij De Leegte in Nieuwolda toen daar een expositie was ingericht over zijn leven en zijn ideeën. Compleet met lezing.

De werkkamer van Alexander was gereconstrueerd, zoveel mogelijk met de originele artifacten: zijn bureau en de voorwerpen die zich in de kamer bevonden ten tijde van zijn mysterieuze verdwijning. Bovendien konden bezoekers, geheel in overeenstemming met zijn intenties, aangeven welke voorwerpen zij in zijn werkkamer zouden willen tentoonstellen.

Alexander Abberville's Bijzonderiteiten Kabinet is een rondreizende expositie met voorwerpen uit zijn werkkamer, aangevuld met voorwerpen, citaten, links, foto',s (titels van) boeken, films, muziek etc waarvan bezoekers aangaven dat zij die het meest de moeite waard vinden in hun leven.

Afhankelijk van de mogelijkheden kan deze reizende expositie bestaan uit een kofferexpositie tot en met een compleet ingerichte ruimte. En ook nu: als je iets weet dat je graag toegevoegd wilt zien, laat het weten !

Overigens: frapant vaak gaven bezoekers aan dat ze het mooiste in hun leven de geboorte van hun kind(eren) vinden. En het meest genoemde citaat?
'Alles van waarde is weerloos', van de dichter/schrijver/kunstenaar Lucebert. Hieronder in neon op de gevel van theater- en muziekcafé Trefpunt in Gent.
lucebert quote

Wat is er zoal te zien?

Foto van (waarschijnlijk) Alexanders maitresse (!), Kuifje boeken, complete Beatles collectie, LP van Minsekinder, video's van Buffy the Vampire Slayer, 2 x Sherlock Holmes, Sky Captain and the World of Tomorrow, V for Vendetta, L'Illusionist, e.m., lijst van prachtige citaten door bezoekers opgeschreven, de stoel van waaruit Alexander is verdwenen, poster met verschrikkelijke spookverhalen, collectie oude speelgoedautootjes, brief van Alexander Abberville aan Otto van Wisch, afbeelding van het schilderij waarop Alexanders verdwijning is uitgebeeld (het schilderij zelf bevindt zich in een particuliere collectie in België), boeken door bezoekers aangegeven als levensveranderend, namen van auteurs en titels idem, borduurwerk met daarop Bad bad Holster (!), de link naar de website van de 5 mei cultuurweek in Neeritter , Cosey's 'Op zoek naar Peter Pan', afbeelding van Wazam de vegetarische zingende kat die al eeuwenlang overal opduikt en weer verdwijnt als er een neiging tot aanhangers ontstaat, lijsten waarop bezoekers zelf suggesties kunnen schrijven voor deze reizende expositie... En veel veel veel meer.

 

Nog meer informatie volgt over deze kleine reizende tentoonstelling en over Alexander Abberville. Bijvoorbeeld over het verband met de Craycin Route, en wat Alexander te maken heeft met de hoes en met de titel van de cd 'Songs for the Terreonaut', en met de film: 'Sky Captain and the World of Tomorrow'.

Noot: Alexander Abberville is zo illuster dat er ook nu nog mensen zijn die aan zijn (ooit?) bestaan twijfelen.
Zo'n beetje net als met de maanlanding, maar dan anders.

 

                                 ------------------------------------------------------------------------------------

 

Wil je zelf op de een of andere manier betrokken zijn bij Magical DustMen, als vriend/vriendin, helper, artiest of organisator, neem dan contact op met ons!
Tel 06 50 89 75 75 en vraag naar Moniek of Engelien. Of naar Christel. Of naar Fifi..
Of mail naar magicaldustmen@dewisch.nl

In de NorseWafelbakker magical dustmen palace banner kiosk magical dustmen
Magical dustmen bij uffelse molen aankondiging Magical DustMen in Warkunst
craycin