MAGICAL Craycin ROUTE    eefje
naar de startpagina                 

 

 

Meest recente onderzoekslocatie:


geheime plek in de Eemsdelta

(het lijkt eindelijk raak, alhoewel het inmiddels duidelijk is, ook uit De Ahnacrist, dat er alleen overeenkomsten met beschrijvingen te vinden zullen zijn)

   Craycin Clanhead  Connor
Waarschuwing: De Craycin Route kan je levensbeeld veranderen!

However: die kans is niet zo groot
want het is een project van onze 'weten'schappers ( 'vermoedenschappers') en die zijn de helft van de tijd niet te volgen.
Bovendien vermoeden zij: een verandering van een al gevormde mening kan alleen het gevolg zijn van een traumatische ervaring, niet van informatie. Nou ja, dat zal dan wel, denken wij. In ieder geval zijn er ook leuke plaatjes bij de Craycin Route.


De Craycin Route is als een historisch romantisch boek dat je in de buitenlucht leest. Er wordt steeds opnieuw een bestaand gebied onderzocht als het vermoeden bestaat dat daar in de twaalfde eeuw de legendarische veste 'Craycin' heeft gestaan. Of gelegen... Onze vermoedenschappers onderzoeken potentiele locaties verspreid door heel Nederland. En dat doen ze al zo'n 15 jaar. Met voortschrijdend inzicht...

Op meer dan twintig plekken staan daar dan borden met informatie over de vorderingen van de onderzoekers. En over het leven van Kim, het meisje dat in Craycin woonde en in 1187? een olifant cadeau kreeg van Salahadin. Maar Craycin gaat over heel wat meer: van stringtheorie, adinkras, supersymmetrie en quantummechanica tot verdrietige relaties en speelgoed. Over fractals, het stapelen van geluk en over de onmogelijkheid om iets voor de toekomst te verbergen. En over de gelijktijdigheid van tijd... Bovendien is het ook in het kader van het Craycin onderzoek dat waarschijnlijk de oudste verwijzing naar De Ahnacrist (the Ahnachrist, De Anachrist) is gevonden.

Het Craycin-relaas gaat over waarheid en handelt over een mengeling van feiten, speculatie, pure fantasie en geruchten. In die zin niet anders dan veel andere -soms veel geciteerde- boeken. Maar met het fundamentele verschil dat het Craycin-onderzoek geen waarheid claimt of verzint voor persoonlijk gewin (financieel, macht, prestige, ereplaatsje in een hemel), maar zoekt naar steeds kloppendere inzichten.

Hieronder 5 van de ongeveer 25 tekstborden. En als je, net als wij, onze 'weten'schappers niet echt kunt volgen, zijn er dus altijd nog leuke plaatjes.
En er zijn zeker twee liedjes die met Craycin hebben te maken: 'Return of the Century' en 'Craycin Revisited'.
craycin historische context
Craycin Clanhead Sten Connor
Het verraad van Craycin
Craycin

 

ONZE 'WETEN'SCHAPPERS:
Lienke Waar: seismologie
Trapje voor de Hoogte: werktuigbouwkundige
Otto van Wisch: geschiedkundig onderzoeker en van spookverhalen
Mater Aloysius: contra expertise
Maria Antonius: theoretische en toegepaste natuur- en scheikunde
Alexander Abberville (vermist): cosmologie, filosofie en wiskunde
Lex van Wisch: onderzoeksjournalist, schrijver
En 'weten'schappelijke gasten.

Enige algemene 'wetenswaardigheden' volgens onze 'weten'schappers:
-er bestaat geen lege ruimte
-de evolutietheorie klopt, niet gebaseerd op de evolutietheorie maar op de Boeing 707
-zwaartekracht is een fictie
-als alle vrouwen op de wereld de baas zijn over hun eigen leven en over het kinderaantal zal het er een stuk beter uit gaan zien op deze planeet
-alles waar meer dan twee (2) veldwachters voor nodig zijn om te handhaven, is politiek.
-het begrip 'tijd' zoals gehanteerd is handig in sommige gevallen, maar klopt niet
-het laatste woord over alchemie moet nog worden gezegd

 

En o ja: je kunt Lex van Wisch en Fifi, zijn mooie en intelligente assistente die het projecteren van verhelderende illustraties verzorgt, ook inhuren voor een onderhoudende, ontspannen en leerzame lezing over Craycin en de huidige stand van zake betreffende 'weten'schap in het algemeen! Bij je thuis, in de bibliotheek, boekhandel, buurtcentrum, museum ... Mailadres en telefoonnummer staan hieronder.
Ook als je alles wilt weten over spookverschijnselingen, maar dat is een ander (spannend) verhaal.


Tel 06 50 89 75 75 en vraag naar Moniek of Engelien. Of naar Fifi..
Of mail naar magicaldustmen@dewisch.nl

     
   
   

terug naar boven