MAGICAL DUSTMEN     

[Er is even een pauze in onze uitdeelactie (begonnen in 2018 en we hebben sindsdien al heel wat briefjes van 5 uitgedeeld), het geld is op, maar dat contant geld blijft bestaan is belangrijker dan ooit!!!!! Zodra we weer geld hebben gaan we verder.]

We wilden eigenlijk niets schrijven over onze uitdeelactie, maar het blijkt dat sommige mensen het fijn vinden om iets meer te weten, daarom hebben we toch maar deze webpagina gemaakt.

Eén van ons heeft zelf een groot cadeau gekregen en vindt het leuk om dat met anderen te delen. We geven daarom contant geld weg op allerlei plekken in Nederland.
Want behalve delen, vinden we het ook super belangrijk dat contant geld blijft bestaan. Je kunt met het briefje van 5 doen wat je wilt. Er zit verder geen enkele verplichting achter.
Dat is het eigenlijk.

 


-iets over het belang van contant geld

-en iets over hoe het is om geld uit te delen

 

-WE WISTEN WEL DAT HET INTENS ZOU ZIJN, MAAR NIET DAT HET ZO HEFTIG ZOU ZIJN...

We filmen natuurlijk niet en we maken ook geen foto's tijdens het uitdelen, want daar gaat het niet om, dat zou niet goed voelen. Maar ergens is dat jammer want je zou werkelijk de meest schitterende en pure, ijzersterke opnames krijgen.

We gaan later wel iets schrijven over de reacties want het is best intens wat we meemaken. Het is veel heftiger dan we hadden verwacht, en er zijn ook reacties die we van te voren niet konden bedenken, net zo min als dat we konden weten hoe het voor ons zelf zou gaan voelen... (Een van de leukste reacties was misschien wel van het personeel van het Omniversum in Den Haag, maar de vele trieste en hartverscheurende verhalen komen uit het hele land... De blij verraste reacties ook trouwens... Gelukkig.)

 

-WAT MEER GEDACHTES OVER GELD...

Het is wel fijn dat het juist briefjes van 5 zijn die we uitdelen, want er is een chronisch tekort aan briefjes van 5. Wij denken ook dat daar een tactiek achter zit.

Net als muntgeld is er steeds moeilijker aan te komen. (We moeten ze ook steeds speciaal bestellen bij de bank.) Voor muntgeld geldt dan bovendien dat het zo ontworpen is dat bij heel iets minder licht en ook als mensen iets minder goede ogen hebben het vrijwel niet te zien is welke waarde de munten hebben. (Als dat niet expres is, dan willen wij toch de ontwerpers en de opdrachtgevers feliciteren met zo'n sukkelig ontwerp.)

Banken en de mensen achter de banken willen af van het contant geld maar wij denken niet dat dat een goed idee is.
Op internet, maar haast niet op tv, vind je veel integere documentaires over geld en over de waarheid achter de banken en hun eigenaren. Een van de vele taktieken om van contant geld af te komen is om het gebruik daarvan steeds meer in verband te brengen met 'onwettigheid' omdat het niet zo goed gecontroleerd kan worden, natuurlijk wel verzwijgend dat de echte criminaliteit probleemloos digitaal is en gewoon via bankrekeningen gaat. Bovendien zou het misschien beter zijn om de criminelen aan te pakken, in plaats van ons geld af te pakken. Dat is net zoiets als het probleem van inbraken oplossen door mensen aan te raden de deur open te laten. Of om diefstal te voorkomen door alle bezit weg te nemen.

Een paar redenen waarom het belangrijk is dat contant geld blijft bestaan.

-als de stroom uitvalt
-als er een grote zonneuitbarsting richting aarde is die de electronica ontregelt
-als er een computerprobleem is
-als het betalingssysteem wordt gehackt
-als het betaalmonopoly bij banken en hun eigenaren ligt hebben zij ook de mogelijkheid om betalingen te blokkeren, je kunt zelfs geen eten meer kopen
-de vrijheid van gewone mensen komt in het gedrang, evenals vrijheid van meningsuiting en de democratie
-overheden kunnen specifieke mogelijkheden van burgers die afwijkende meningen hebben beperken zoals in China al gebeurt waar mensen die democratie verdedigen bijvoorbeeld ineens geen treinkaartjes meer kunnen kopen via het digitale betalingssysteem.
Het blokkeren van rekeningen kan en gaat gebeuren vanuit waar ook ter wereld, niet alleen vanuit Nederland, maar ook vanuit Brussel, Azië of Amerika.*
-er zit geen dekking achter digitaal geld, het is volkomen verzonnen in hoeveelheden die de banken zelf willen, alleen maar door op een toetsenbord een getal in te typen. Waarna wij daar rente over moeten betalen door er voor te werken. Of met z'n allen de banken en hun directeuren en hun aandeelhouders met ons belastinggeld moeten redden als ze te inhalig blijken. (Als het gaat om het redden van banken en de bonussen van hun directeuren is socialisme ineens wél toegestaan, niet als het gaat om voor elkaar te zorgen.)

*of zoals recentelijk in Canada toen veel sociale mensen die het niet eens waren met de 'regeringsmaatregelen' daar ineens geen geld meer konden opnemen.

En dan hebben we hier nog voor de vrolijke wetenschappelijke noot een van onze 'Lex equations'. Een vergelijking die aangeeft hoe groot de kans is dat het fout gaat met de maatschappij als contant geld verdwijnt... Die kans is vele malen groter dan 100%. :-)
(De Drake Equation die een schatting maakt van het aantal potentiële beschavingen in het universum is er niks bij en onze Lex Equantion is tevens indirect de oplossing van de Fermi paradox: als er zoveel beschavingen in het universum kunnen zijn, waar zijn ze dan?)

Lex Equation 1

R=ramp, P=politici, b=banken, e=eigenaars van alles, c= criminelen (gewone), H<12=hackers onder de 12 jaar, gTs=gewone technische storing, Zof= zonnevlam, AI=oncontroleerbare kunstmatige 'intelligentie' ingreep.
Voor alle factoren geldt: geen waarde=1 zodat bij vermenigvuldiging dat geen consequentie heeft voor de som van de vergelijking. Je kunt het ook optellen (multi possibility), dan maakt het niet uit.

 

Maar dat doet voor onze weggeefactie verder niet echt ter zake. Het is welliswaar een kleinigheidje maar we hopen toch dat je gewoon iets leuks kunt doen met het vijfje. Een appeltaartje? Een donald duck of twee? Lekker kopje thee met iets? Een (gedeelte van) een entreekaartje? (Dat laatste niet bij de 'kunsthal met een L op z'n kop' in Rotterdam, of bij 'Festival' Grasnapolsky want die lopen fijn voorop om er een extra kwetsbare, volledig gecontroleerde en onvrije wereld van te maken en daar ben je al niet meer welkom met contant geld. Zelfs voor consumptiemuntjes moet je bij dat 'festival' gecontroleerd pinnen...)

       

Magical DustMen Captain Peter's Vaudeville Theatre craycin mythologische afbeeldingen

NB: geen van onze websites, ook deze niet, plaatst cookies of verzamelt op enigerlei wijze informatie over de bezoekers.
(Ook niet voor uw eigen internetgenotervaring. Sorry, sorry, sorry.)