MAGICAL DUSTMEN     

 

We wilden eigenlijk niets schrijven over onze uitdeelactie, maar het blijkt dat sommige mensen het fijn vinden om iets meer te weten, daarom hebben we toch maar deze webpagina gemaakt.

Eén van ons heeft zelf een groot cadeau gekregen en vindt het leuk om dat een beetje met anderen te delen. We geven daarom deze maanden (en langer) contant geld weg op allerlei plekken in Nederland.
Want ook dat contant geld blijft bestaan vinden we belangrijk. Je kunt met het briefje van 5 doen wat je wilt. Er zit verder geen enkele verplichting achter.
Dat is het eigenlijk.

 


-iets over het belang van contant geld

-en iets over hoe het is om geld uit te delen

 

-WE WISTEN WEL DAT HET INTENS ZOU ZIJN, MAAR NIET DAT HET ZO HEFTIG ZOU ZIJN...

We filmen natuurlijk niet en we maken ook geen foto's tijdens het uitdelen, want daar gaat het niet om, dat zou niet goed voelen. Maar ergens is dat jammer want je zou werkelijk de meest schitterende en pure, ijzersterke opnames krijgen.

We gaan later wel iets schrijven over de reacties want het is best intens wat we meemaken. Het is veel heftiger dan we konden bedenken, en er zijn ook reacties die we van te voren niet konden weten, net zo min als dat we konden weten hoe het voor ons zelf zou gaan voelen...

 

-WAT MEER GEDACHTES OVER GELD...

Het is wel fijn dat het juist briefjes van 5 zijn die we uitdelen, want er is een chronisch tekort aan briefjes van 5. Wij denken ook dat daar een tactiek achter zit.
Net als muntgeld is er steeds moeilijker aan te komen. Voor muntgeld geldt dan bovendien dat het zo ontworpen is dat bij heel iets minder licht en ook als mensen iets minder goede ogen hebben het vrijwel niet te zien is welke waarde de munten hebben. (Als dat niet expres is, dan willen wij toch de ontwerpers en de opdrachtgevers feliciteren met zo'n sukkelig ontwerp.)

Banken en de mensen achter de banken willen af van het contant geld maar wij denken niet dat dat een goed idee is.
Op internet, maar haast niet op tv, vind je veel integere documentaires over geld en over de waarheid achter de banken en hun eigenaren.

Een paar redenen waarom het belangrijk is dat contant geld blijft bestaan.

-als de stroom uitvalt
-als er een grote zonneuitbarsting richting aarde is die de electronica ontregelt
-als er een computerprobleem is
-als het betalingssysteem wordt gehackt
-als het betaalmonopoly bij banken en hun eigenaren ligt hebben zij ook de mogelijkheid om betalingen te blokkeren, je kunt zelfs geen eten meer kopen
-de vrijheid van gewone mensen komt in het gedrang, evenals vrijheid van meningsuiting en de democratie
-overheden kunnen specifieke mogelijkheden van burgers die afwijkende meningen hebben beperken zoals in China al gebeurt waar mensen die democratie verdedigen bijvoorbeeld ineens geen treinkaartjes meer kunnen kopen via het digitale betalingssysteem.
Het blokkeren van rekeningen kan en gaat gebeuren vanuit waar ook ter wereld, niet alleen vanuit Nederland, maar ook vanuit Brussel, Azië of Amerika.
-er zit geen dekking achter digitaal geld, het is volkomen verzonnen in hoeveelheden die de banken zelf willen, alleen maar door op een toetsenbord een getal in te typen. Waarna wij daar rente over moeten betalen door er voor te werken. Of met z'n allen de banken en hun directeuren en hun aandeelhouders met ons belastinggeld moeten redden als ze te inhalig blijken. (Als het gaat om het redden van banken en de bonussen van hun directeuren is socialisme ineens wél toegestaan, niet als het gaat om voor elkaar te zorgen.)

Maar dat doet voor onze weggeefactie verder niet echt ter zake. Het is welliswaar een kleinigheidje maar we hopen toch dat je gewoon iets leuks kunt doen met het vijfje. Een gebakje? Een donald duck? Lekkere thee? Een (gedeelte van) een entreekaartje? (Dat laatste niet bij de 'kunsthal met een L op z'n kop' in Rotterdam, of bij 'Festival' Grasnapolsky want die lopen fijn voorop om er een extra kwetsbare, volledig gecontroleerde en onvrije wereld van te maken en daar ben je al niet meer welkom met contant geld.)

       

Magical DustMen Captain Peter's Vaudeville Theatre craycin mythologische afbeeldingen

NB: geen van onze websites, ook deze niet, plaatst cookies of verzamelt op enigerlei wijze informatie over de bezoekers.
(Ook niet voor uw eigen internetgenotervaring. Sorry, sorry, sorry.)