MAGICAL DUSTMEN eefje
         
        Magical DustMen's Mobiele Treinorama        contact

 


Meer dan 17 treinen maken kunstreizen op H0og niveau. H0 ('ha nul!') is de aanduiding van schaal 1:87, de grootte van onze miniatuurtreinen.
Je vindt in ons unieke mobiele treinorama geen nagebouwde landschappen en huisjes (ohhh...), maar de treinen rijden langs teksten en illustraties, met soms speciaal voor het treinorama geschreven muziek. Het treinorama is in te huren en we verzorgen dan speciale thema's.
Attentie, in tegenstelling tot onze andere 'acts', vragen we voor het inhuren van het mobiele treinorama een echte vergoeding, uitzonderingen daargelaten. Zoals op
5 mei 2020, toen Magical DustMen's Mobiele Treinorama natuurlijk gratis was.

Bezoekers van het treinorama mogen zelf een trein uitkiezen en daarmee rijden, maximaal twee bezoekers tegelijkertijd. Met name ook 'kinderen of mensen' die niet met de modeltreinen van broer of vader mochten/mogen rijden maar dat wel graag wilden/willen krijgen hier de kans!

Opbouw van het treinorama.

De eerste proefopstelling was met verhalen en illustraties uit 'Verschrikkelijke Histories en Spookverschijnselen' en uit 'Verslag van een korte reis'.
Toen kwam de 5 mei opstelling met afbeeldingen van kijkdozen, in feite fruitkistjes, waarin schoolkinderen uit het Limburgse Neeritter, vrijdorp aan de Itter, voor 5 mei taferelen hadden gemaakt van en met dingen die zij mooi en fijn vinden. Om vrijheid te vieren. Mensen die hadden gereserveerd konden op 5 mei 2020 een bezoek brengen aan het speciale 5 mei treinorama in de grote werkloods van Magical DustMen in Groningen. Inmiddels zijn er ook al 3 mobiele voorstellingen geweest in Brabant en Limburg, met een zeer bescheiden opstelling, thema De Ahnacrist.
De volgende treinorama opstelling wordt weer een proefopstelling en gaat over de Craycin Route. Daarna volgt -onder andere- opnieuw De Ahnacrist.
Er rijden nu 18 treinen over meer dan 140 meter rails. Er arriveren nog een aantal locomotieven en wagonnetjes en de totale railslengte zal zo'n 180 meter worden. Dit is op schaal gelijk aan 15,66 kilometer rails. Als het treinorama op reis gaat zal er meestal maar een gedeelte meegaan.
Er worden ook een aantal speciale video's gemaakt.
Op zich is het hele ding een soort hap-snap met karton en houten schragen en geen moeilijk gedoe.
En best veel botsingen... :-)

                                 ------------------------------------------------------------------------------------


In de NorseWafelbakker magical dustmen palace banner kiosk magical dustmen
craycin
albon elm
Marikesj De Wisch een wandeling in het park magical dustmen's mobiele treinorama