h
 MAGICAL DustMen
Art Carnivale 2016
Muziek, varieté, cinema, dichters, magie, lichtjes en slingers !
eefje  
naar de startpagina  naar magical dustmen bij art carnivale 2017 in 2016  in 2015

  Magical DustMen is ook weer onderdeel van de 8e editie van het Art Carnivale festival op 22, 23 en 24 juli 2016. Magical DustMen Vaudeville Theatre

Dit jaar zijn we er weer met ons Magical DustMen Vaudeville Theatre maar nu ook met onze Lap Top Cinema! En ook de Meet&Greet is uitgebreid.

En wil je zelf iets doen bij ons? Zie onderaan deze pagina.

Art Carnivale is gratis en wordt in 2016 gevierd op 22, 23 en 24 juli !


MUZIEK VARIETE CINEMA

Het Magical Dustmen Vaudeville Theatre is een kleine ronde tent, en biedt plaats aan zo'n 60 zittende mensen. Maar omdat de tent gedeeltelijk open is, kunnen veel meer mensen kijken en luisteren. Dit jaar zijn we op Art Carnivale ook met onze Laptop Cinema, en is de Meet&Greet uitgebreider aanwezig.

Hieronder steeds meer informatie, een greep uit de meer dan 30 artiesten van het vaudevilleprogramma van 2016!

Zie voor de tijden en het volledige Art Carnivale festivalprogramma http://artcarnivale.nl

ERWIN DE VRIES

Erwin speelde al eerder bij Magical DustMen maar dit is de eerste keer op Art Carnivale. En we zijn blij dat hij er nu bij is!!!
Erwin heeft een grote schare fans, en terecht. Met zijn krachtige en sympathieke uitstraling, zijn overtuigende en mooie composities, en met zijn intelligente, komische en ontroerende teksten is Erwin de Vries een juweel onder de Groningstalige artiesten. Komt allen genieten op zondagmiddag in het Magical DustMen Vaudeville Theatre! www.erwindevries.nl

 

PASSIES & HAVINGA

Misschien zou je het niet verwachten op Art Carnivale: een liedjesprogramma over de componist Kurt Weill! Wel, laat je verrassen! Gea Passies, zang, en Johanan Havinga, piano, nemen je mee op een fascinerende en onderhoudende 45 minuten durende tocht door het leven en de muziek van deze Duitse componist. Kurt Weill vluchtte uit nazi Duitsland en vond in Amerika zijn nieuwe thuis. En waarschijnlijk zal blijken dat je verschillende van zijn liedjes blijkt te kennen. Kurt Weill bij Art Carnivale, met een vleugje Gerswin in het Magical DustMen Vaudeville Theatre!

 

DRAC DE MAGISTER, INTERNATIONAAL WAARVRAGER

Het lijkt allemaal nogal grappig, maar hij is de enige ter wereld die momenteel gebruik mag en kan maken van het TARO VAN VERO ! En met behulp van een glazen bol, de speciaal voor hem door modeontwerpster Godelief Ceulemans gemaakte lange zwarte jas, handlezen, intelligente vragen en doordringende blikken, is een consult al snel verre van tralala...

Op internet vind je makkelijk een interview met hem, en voor wie een sessie niet aandurft is er altijd nog de ietwat veiligere optie van samen op de foto tijdens een Meet&Greet... Zaterdag en zondag tijdens pauzes in de Magical DustMen Lap Top Cinema. Dan is ie d'r, en dan weer niet...

 

Op zondagmiddag in het Vaudeville Theatre: 2 x een voorstelling van
SOPHIA MARIA KIENHUIS.


Aan de hand van het Art Carnivale thema 8, en de Magical DustMen trefwoorden magie, delen en inspireren, zal Sophia Maria ons fascineren en betoveren met een combinatie van dans, zang en teksten.

Dit is één van de vele speciale artiesten en kunstenaars op Art Carnivale waar wij bijzonder naar uitkijken! Hier een link naar een video van Sophia Maria Kienhuis. Bij de veerboot over het IJ in Amsterdam. https://youtu.be/5j9LDqWsVpg

En hier haar intrigerende website: http://ikbensophie.com/

 

STOOMBOOT

Stoomboot? Ja.

2 x een korte set van de Belgische muzikant Niels Boutsen, die optreedt onder deze zeewaardige naam.

 

 


Een beetje triest en hopeloos is het overigens wel, want hij schrijft liedjes over vrouwen die hij niet kan krijgen... En die liedjes zingt hij dan ook nog...
Wie fijn wil genieten van andermans leed kan op zaterdagmiddag terecht in het Vaudeville Theatre!

 


VERONIQUE HOGERVORST

 


Tel je zegeningen. Voor de hedendaagse Nederlandse poëzie is dat ongetwijfeld Veronique Hogervorst. Met haar prachtige filmpjes geeft ze een sublieme vorm aan hedendaagse gedichten. En dan nu weer haar audio cd project voor De Vorlesebühne!
Veronique komt vertellen over haar video projecten en ze loopt gewoon los rond, dit weekend bij Art Carnivale.

In Magical DustMen's Lap Top Cinema op zaterdag en zondag, en bij de Meet & Greets!

 

DURKJE EN WAHIDA

Charmant. Charmant. Charmant. En ontwapenend.
Dat is de indruk die ons bijbleef van het optreden van Durkje Hoff en Wahida Sharifi, tijdens Art Carnivale vorig jaar. En ook dit jaar zijn zij er weer met een dans- en zangvoorstelling getiteld: Oost ontmoet West. Durkje en Wahida nemen u mee: kris - kras door de tijd en langs diverse landen. De ontmoeting tussen oost en west begint bij de dames zelf. Durkje komt uit Friesland en Wahida komt uit Afghanistan. Zij hebben gemeen dat zij fraaie dansen uitvoeren die hun oorsprong vinden in het Midden-Oosten en Azië en de landen rondom de Middellandse zee. Met hier en daar een vleugje moderne dans. Zij willen met deze show tot uitdrukking brengen hoe verrijkend en inspirerend het kan zijn om culturen met elkaar in contact te laten komen.

Wahida Sharifi is ook regisseuse. Zij is verbonden aan PaZ (Podiumkunsten aan Zee) en de korte eenacter 'De haan en de hen', gebaseerd op een tekst van Cornelis Vreeswijk, zal onder haar regie deze dagen ook twee maal te zien zijn in het Vaudeville Theatre.

Durkje Hoff is naast danseres ook zangeres. Tijdens het optreden zal Durkje dan ook een paar liederen ten gehore brengen. Vermelden wij nog dat deze voorstelling audiotief zal worden ondersteund door Jan Hesseling, spreekstalmeester van Art Carnivale van het eerste uur, dan begrijpt u dat het Vaudeville Theatre zijn naam eer aan zal doen. Want daar gaat het zaterdag allemaal weer plaatsvinden.

 

TIKI BLACK

Tiki Black is geboren in Parijs. Haar ouders komen uit Kameroen en momenteel woont ze in Groot Brittannië, in Manchester. Het zal geen verwondering wekken dat haar eerste muzikale inspiratie een mengeling is van chansons en van het werk van Kameroense muzikanten. Maar later ook van Chopin... Als het gaat om teksten vond ze verwantschap bij Caetano Veloso, Bob Marley, Herbert Grönemeyer en John Lennon.
Inmiddels is Tiki haar eigen weg aan het volgen en die heeft haar nu naar Art Carnivale gebracht, met muzikaal gezien vaak prachtige eenvoudige melodielijnen en een haast reciterende zang.


 

Op zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur in het
Magical DustMen Vaudeville Theatre:

VOOR BUITEN NOORD

Dichters en schrijvers, cabaretiers, singer/songwriters...

 

Onder aanvoering van stadsdichter Kasper Peters (geboren in Doetinchem in de Achterhoek, dus dat zit wel goed), is het tussen 14.00 en 16.00 uur een gevarieerd komen en gaan op het podium van ons Magical DustMen Vaudeville Theatre. Twee maal 3 kwartier, met naar verwachting Bill Mensema, Sonja Schulte, Hubert Klaver, Eisso Post en Richard L. Nobbe.


DAMES EN HEREN STADJERS, BOEREN EN BUITENLUI: KOMT DAT ZIEN EN HOREN!!!!

 

SIDO MARTENS

Het is een groot genoegen om Sido op Art Carnivale te mogen verwelkomen. Hij was lid van de beroemde groep Fungus en hij stond solo op het hoofdpodium van Pink Pop. Maar dat was jaren geleden, en hij heeft intussen flink geoefend!!! :-)

Sido maakte inmiddels zo'n 30 (!) hooggeprezen platen en cd's. Zijn laatste cd? 'Iemand is van Niemand'. Mooie titel, prachtige liedjes. Maar Sido Martens is al weer bezig met de volgende.
Kom luisteren en ontmoet deze begenadigde artiest zaterdagmiddag in het Magical DustMen Vaudeville Theatre en bij de Meet & Greet !

 

MARJA DE BOER EN DORIEN GEUSEBROEK

Marja de Boer en Dorien Geusebroek openen het programma van het Magical DustMen Vaudeville Theatre op zaterdag.
Onder de naam Lyssna, het Zweedse woord voor 'luisteren', speelt dit Nederlandse duo eigen muziek, Engelstalig met een romantisch Iers pop-folk element. Gitaar, viool en tweestemmige zangpartijen! Het bijzondere, afgezien van de mooie composities en arrangementen, is de sfeer van deze twee heel verschillende karakters op het podium. Hoe mede daardoor tot uitdrukking komt waar muziek in zijn mooiste vorm over kan gaan: inspireren, de kern raken, en samen opbouwen en inhoud geven aan het leven. Hoe kan het Magical DustMen Vaudeville Theatre op deze feestelijke Art Carnivale-zaterdag beter openen dan zo?

 


Ook dit jaar laten we tot het laatste moment nog een beetje ruimte in de planning, dus: wil je ook meedoen en heb je een speciale act? Bijvoorbeeld goochelaar, jongleur, ben je singer/songwriter, dichter of schrijver, wil je een filmpje laten zien of wil je gewoon iets vertellen over wat je bijzonder vindt? Als je contact opneemt met ons kijken wij of we je nog in kunnen plannen. Ook als het niet je beroep is, maar er is iets dat je uit wilt proberen of dat je gewoon fijn vindt om te doen ben je welkom om te reageren. Zegt het voort...

Heb je altijd al iets willen doen op een podium
maar weet je niet of je het durft of kunt?

Wij helpen je !!!

Mail ons: magicaldustmen@dewisch.nl
Zie ook: http://facebook.com/magicaldustmen en: http://artcarnivale.nl

Magical DustMen Vaudeville Theatre
In 2015 werd het Magical DustMen Vaudeville Theatre uitgeroepen tot 's werelds eerste TTIP/CETA vrije podium.

 

terug naar boven